ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΙΑΝΗ, ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ «ΠΑΡΚΟ ΑΣΩΠΟΥ»!!! 8/10

Έτους 2017

Μονοήμερη εκδρομή Παυλιανη 08/10

ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΙΑΝΗ!!!

-Άνεργοι-Φοιτητές: 17€
-Κανονικό: 19€
-Παιδιά έως 10 ετών: 12€

 Προγραμμα:

Την Κυριακή 8/10, θα αναχωρήσουμε στις 7:30 από το κέντρο της Αθήνας, και με μία ενδιάμεση στάση για καφέ, ανηφορίζουμε στα 1000 περίπου μέτρα υψόμετρο! Πρώτα θα συναντήσουμε τη συνοικία της Κάτω Παύλιανης και ύστερα από 1-2 χλμ. βρίσκεται η Άνω Παύλιανη. Και οι δύο γειτονιές μαζί έχουν μόνιμο πληθυσμό περίπου 500 κατοίκων. Είναι πνιγμένες στα έλατα, τις καρυδιές, τις μηλιές και τις καστανιές.

Εμείς θα σταματήσουμε με το πούλμαν ανάμεσά τους, όπου και βρίσκεται το ΠΑΡΚΑΚΙ ή "ψυχαγωγικό πάρκο Ασωπού".

Ψυχαγωγικο Παρκο Ασωπου

Πρόκειται για δασικό χώρο αναψυχής μέσα στα πανύψηλα έλατα και δίπλα ακριβώς στο ρέμα του Ασωπού, με δεκάδες πολύχρωμες υφασμάτινες αιώρες δεπαυλιανημένες στα έλατα, ένα γήπεδο βόλεϊ πάνω σε στρωμένο ροκανίδι και με ξύλινες κερκίδες, κούνιες, ξύλινα τραπέζια και άφθονα τρεχούμενα παγωμένα νερά! Όλο το πάρκο είναι κατασκευή της τοπικής κοινότητας, συντηρείται από τους ίδιους τους κατοίκους, και φυσικά, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ! Δεν υπάρχει είσοδος στο πάρκο, ή κάποιο αντίτιμο για κάποια δραστηριότητα!

Αξιοθεατα

Με το που κατηφορίσουμε στην είσοδο του πάρκου, μία μουσική έκπληξη μας υποδέχεται. Μία κρεμάστη γέφυρα χρωματισμένη έτσι, ώστε να θυμίζει πιάνο. Με το που πατάμε πάνω της αρχίζει και παίζει μουσική για τον επισκέπτη!!!

προορισμός_Παύλιανη

Από αυτή περνάμε απέναντι, πάνω από το καταγάλανο ποταμάκι, για να συναντήσουμε το μουσείο υδροκίνησης! Ένα κτηριακό Πέτρινο συγκρότημα, το οποίο στεγάζει το Νεροπρίονο, τον Νερόμυλο, το Μαντάνι και την Νεροτριβή (Τρίστιλα), και από εκεί ξεκινούν διάφορα μονοπάτια προς εξερεύνηση!

Το πάρκο είναι πραγματικά γεμάτο εκπλήξεις, χρώματα, ζωγραφιές, και με πολλές δραστηριότητες όπως το flying fox που περνάει πάνω από ένα ρυάκι, αιώρες και χώρους άθλησης (έχει και ποδοσφαιράκι σαν κι αυτά που ξέρουμε με το κέρμα...αλλά σε μεγάλη κλίμακα και παίκτες είμαστε εμείς!).

ΠΑΥΛΙΑΝΗ_My RoadTrip_Τουριστικό Γραφείο

Πραγματικά θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτό το κείμενο για ώρες, αλλά σίγουρα πιο μαγικό είναι να τα ανακαλύψετε μόνοι σας, περπατώντας ανάμεσα στους τεράστιους πλάτανους! Ο χώρος ενδείκνυται εννοείται για όλους, αφού σε όλες τις διαδρομές υπάρχουν ταμπέλες που σε καθοδηγούν, με αποτέλεσμα να μπορούν να βρούν το δρόμο όλοι, για όλα, με απόλυτη ασφάλεια!

Εξοπλιστείτε λοιπόν με αθλητικά παπούτσια, μπουφάν (είπαμε...1000 μέτρα υψόμετρο...), και φυσικά μεγάλα χαμόγελα!

Εκεί θα παραμείνουμε πάνω από 5 ώρες στο σύνολο, ώρα αρκετή καί για να ανακαλύψουμε το πάρκο, και για να πιούμε καφεδάκι στην καφετέρια που βρίσκεται ΑΚΡΙΒΩΣ στην είσοδο του πάρκου, αλλά και για φαγητό, μιάς και όλες οι ταβέρνες βρίσκονται μόλις 10-15 λεπτά με τα πόδια μακριά, στην πλατεία της Άνω Παύλιανης!

Αναχώρηση από την Παύλιανη κατά τις 17:00-17:30, και επιστροφή στην Αθήνα νωρίς το βραδάκι, μετά από ένα πραγματικά ΑΞΕΧΑΣΤΟ μονοήμερο!

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

21 1183 1184 (ΔΕΥ-ΠΑΡ, 10:00-18:00)

-μέχρι εξαντλήσεως της διαθεσιμότητας!

Για κρατήσεις και πληρωμές μπορείτε να περάσετε και από τα γραφεία μας:

Aγίου Κωνσταντινου 6, 5ος όροφος, Ομόνοια

MyRoad Trip Τουριστικό Γραφείο

MyRoad Trip Τουριστικό Γραφείο

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ (το άργότερο έως Τρίτη 3/10):

5094-059231-629 (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ).

Για online πληρωμές, ή καταθέσεις σε άλλες τράπεζες:

IBAN: GR88 0172 0940 0050 9405 9231 629

(Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες, το κόστος εμβάσματος +4€ επιβαρύνει τον καταθέτη)

Όνομ/μο Λογαριασμού: Παναγόπουλος Ανδρέας

*ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ & ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ (π.χ. "Παπαδόπουλος Παύλιανη"), Προς αποφυγήν λάθους.

**Δυνατότητα προκαταβολής 10€ το άτομο, και εξόφληση στο πούλμαν.

***Επιστροφές χρημάτων ΜΟΝΟ για ακυρώσεις μέχρι και 3/10!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ:

-Όλες οι μεταφορές με σύγχρονο, κλιματιζόμενο πούλμαν

-Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

-Προσωπικά έξοδα, φαγητό, και ότι δεν αναφέρεται ρητώς στο πρόγραμμα.

-(όλες οι δραστηριότητες ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ μέσα στο πάρκο είναι εντελώς δωρεάν για όλους!)

*Σημείωση: Η εκδρομή ΔΕΝ είναι πεζοπορική εξόρμηση. Το γραφείο αναλαμβάνει μόνο τη μεταφορά με το πούλμαν, και δεν παρέχει οδηγό για μονοπάτια ή εξοπλισμό κλπ. Σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να προβεί σε αυτή τη δραστηριότητα, και να ακολουθήσει π.χ. ορειβατικό ή πεζοπορικό μονοπάτι που προσφέρεται στην περιοχή εκτός πάρκου, οφείλει να αναλάβει την προσωπική του ασφάλεια, καθώς και να τηρεί τους χρόνους παρεύρεσης αναχωρήσεων που δίδονται από τον συνοδό της εκδρομής.

No Comments Yet.

Leave a reply